המצגת נטענת. אנא המתן

המצגת נטענת. אנא המתן

דו"ח רווח והפסד ומדדים שיעור 3 ד"ר רוני קליין

מצגות קשורות


מצגת בנושא: "דו"ח רווח והפסד ומדדים שיעור 3 ד"ר רוני קליין"— תמליל מצגת:

1 דו"ח רווח והפסד ומדדים שיעור 3 ד"ר רוני קליין
מזון ומשקאות א דו"ח רווח והפסד ומדדים שיעור 3 ד"ר רוני קליין

2 דוח רווח והפסד בסיסי מכירות/הכנסות מזון 276,250 משקאות 48,750
מזון 276,250 משקאות 48,750 סה"כ מכירות ,000 עלות המכר מזון 96,687 (35%) משקאות 12,188 (?%) סה"כ עלות המכר ,875 (33.5% ) רווח גולמי ,125 (66.5% ) הוצאות בשליטה משכורות 65, (?% ) סוציאליות 16,250 הנהלה וכללייות 48,750 סה"כ בשליטה ,000 שכירות ודמי ניהול 30,000 רווח לפני מס ופחת 56,125 (17.26%)

3 מדדי עלות/מכירות עלות מכירות = עלות לכל שקל אחד מכירה היות והמספר עשרוני, מכפילים אותו ב100 ומוסיפים לו את הסימן % %FC = עלות מזון = עלות מזון מכירות מזון %BC = עלות משקאות =עלות משקאות מכירות משקאות %LC = עלות עובדים = עלות עובדים סה"כ המכירות לכן, לפי המשוואה הנ"ל מחשבים את העלות למזון 96,687= X 100 = מעגלים ל 35% 276,250 חשבו: עלות משקאות, עלות כוח אדם וPRIME COST

4 אם אמרנו ש- עלות חלקי מכירות = % אז: עלות= מכירות או מחיר מכירה עלות%
מדדים - המשך אם אמרנו ש- עלות חלקי מכירות = % אז: עלות= מכירות או מחיר מכירה עלות% אם מנהל אירועים קיבל הוראה שעלות המזון בכל האירועים תהיה 30%, והוא צריך לתת הצעת מחיר לפריט מסויים שעלותו ידועה (3.6 $), אז מחיר המכירה הוא = 3.6 = 12 $ 0.3 נניח שאותה קבוצה שרוצה מחיר לאירוע, מוכנה להוציא 15$ לאדם, ואחוז עלות המזון שניקבע הוא 30%, אז סה"כ העלות של המזון שאפשר להוציא(ב$) הוא: 15 X 3. = 4.5 $ בקיצור, אותה נוסחה יכולה לשמש לשלושה חישובים: עלות ב%= עלות מכירות= עלות עלות ב$=מכירותX עלות ב-% מכירות עלות ב-%

5 מדדים-המשך Covers – כינוילסועד/ארוחה בלי קשר מה הוא אכל Total Covers – מספר הסועדים לתקופה מתונה Average Covers –סה"כ COVERS לתקופה, מחולק במספר אחר, שיכו להיות שלעות, ימים וכד' או למספר מוצרים COVERS לשעה = סה"כ COVERS שעות הפעילות COVERS ליום = סה"כ COVERS מספר ימי הפעילות COVERS למלצר = סה"כ COVERS מספר המלצרים

6 מדדים - המשך "תחלופת כיסאות"- בודק כמה פעמים השתמשו באותו כיסא בממוצע לזמן נתון דוגמא: אם סעדו במסעדה 150 איש, ויש לנו 50 מקומות ישיבה אז התחלופה היא: 150 = 3 50 כלומר, כל כיסא "נימכר" שלוש פעמים ביום Sales Mix –תמהיל המכירות, פירושו המכירות של פריט מסויים מסה"כ המכירות (ב-%)= מכירות פריט מסויים מכירות סה"כ הפריטים דוגמא: מכירות תמהיל ב% פריט א % פריט ב 1200 פריט ג 1800 פריט ד 2400 פריט ה 1600 סה"כ %

7 משוואת עלות/מכירות/רווח
מכירות = עלות משתנה+ עלות קבועה+רווח S = VC FC P בדוגמא שלנו: עלות מזון ומשקאות ,875 עלות עובדים משתנה(40%) 32,500 סה"כ עלות משתנה 141,375 עלות עובדים קבועה (60%) 48,750 הנהלה וכלליות 48,750 שכירות ודמי ניהול 30,000 סה"כ עלות קבועה 127,500 רווח ,125 מכירות= 141, ,500+56,125 = 325,000

8 משוואה- המשך ערך משתנה (Variable Rate ) = עלות משתנה VC=VR מכירות S
ערך משתנה הוא היחס/פרופורציה של העלות המשתנה למכירות ב$ בדוגמא שלנו, VR = 141,375 = 435 . 325,000 זה כמו להגיד ש- 43.5% מהמכירות דרושים לכסות את העלות המשתנה. תרומה (Contribution Rate )-אם 43.5% מהמכירות דרושות לכסות את ההוצאות המשתנות, אז השארית (56.5%) ישנה לכיסוי הוצאות אחרות, ההוצאות האחרות מתחלקות ל- 2 לכיסוי הוצאות קבועות לרווח CR =1- VR , = = 565.

9 נקודת איזון BE = FC כלומר הוצאות קבועות חלקי התרומה CR
נקודת האיזון הבסיסית(רווח 0) מחושבת כדלקמן: BE = FC כלומר הוצאות קבועות חלקי התרומה CR לפי הדוגמא שלנו 127, = 127,500 = 225,564 ( ) היות ולא מספיק להיות רק ברווח 0 מוסיפים לנוסחה את הרווח הרצוי ואז הנוסחה היא: BE = P+FC או בדוגמא שלנו: BE = 127,500+56,125 = 325,000 565.


הורד את "ppt "דו"ח רווח והפסד ומדדים שיעור 3 ד"ר רוני קליין

מצגות קשורות


מודעות Google