המצגת נטענת. אנא המתן

המצגת נטענת. אנא המתן

עגבניות לתעשייה עונת 2012.

מצגות קשורות


מצגת בנושא: "עגבניות לתעשייה עונת 2012."— תמליל מצגת:

1 עגבניות לתעשייה עונת 2012

2 נהלי עבודה לביצוע ביקורת איכות בעגבניות לתעשייה - שנת 2012

3 כללי נוהל זה בא לעזור בהבנת עקרונות הביקורת לבדיקת עגבניות לתעשייה ולהסביר את השיטות והנהלים לפיהם עליך לעבוד. המפעלים לעיבוד עגבניות, מועצת הצמחים/ענף הירקות והמגדלים הסכימו על מפרט האיכות של משלוחי העגבניות לתעשייה לשנת 2012. חובה על כל מגדל לצייד כל משלוח עם תעודת משלוח. בתעודה ירשם זן העגבניה, שם המגדל, מס' מגדל, צורת ההובלה וצורת הקטיף. סוכם בין שלושת הגופים שלעיל שכל משלוח יעבור בדיקה במפעל אליו הוא מיועד מיד עם הגיעו למפעל על ידי מבקר מטעם מועצת הצמחים/ענף הירקות. מועצת הצמחים/ענף הירקות קיבלה על עצמה להעסיק את המבקרים ולדאוג לכל הסידורים האדמיניסטרטיביים הקשורים בביקורת כגון: תשלום שכר וביטוח. כמו כן המועצה אחראית שהביקורת תבוצע בצורה מקצועית ובהתאם לנוהלי עבודה לביקורת טיב שהוכנו על ידי המרכז למחקר ופיתוח לתעשיות המזון בטכניון.

4 אחידות אחד הגורמים החשובים ביותר בביקורת היא האחידות בעבודה. האחידות מחויבת בכל שלב של הביקורת החל מקביעת גודל המדגם, נטילת המדגם, המיון לפגמים ורישום התוצאות. כל בדיקה חייבת להיות מושלמת, כלומר שיש לבדוק כל משלוח בהתאם לכל סעיף של נוהל זה.

5 כללי (המשך) הביקורת חייבת להתבצע בצורה אובייקטיבית. כל עגבניה בודדת במדגם מתאימה או לא מתאימה לתקן, יחליט המבקר לאיזה קטגוריה היא מתאימה ללא היסוס וללא השפעה מן הצד. בזמן המיון על המבקר לטפל בפרי בצורה כזו שהוא לא יפגע. הביקורת חייבת להיעשות בצורה סבירה אך תקיפה. יש לזכור שתפקידה הבלעדי של הביקורת הוא, לקבוע את טיב העגבניות בהתאם למפרט, בהעדר לחץ או השפעה מצד כל שהוא. במקרה של שאלות עליך להפנות אותן לממונים עליך. אסור להתווכח להתדיין או לתת עצות למגדלים או לעובדי המפעל. יש לשמור על ניקיון וסדר בתחנת המיון והביקורת. על המבקר לשמור על התנהגות הולמת כלפי עובדי המפעל, (ולנהוג ע"פ הכללים הנהוגים בכל מפעל ומפעל) המגדלים והנהגים ולהימנע מכל הערות שעלולות לפגוע.

6 הביקורת 1. הדגימה צורת הדגימה המוצעת הוכחה כנאמנה במחקרים, ובעבודת שדה שנערכה במשך השנים בארץ ובחו"ל וניתן לחשב בעזרתה את טיב התוצרת במהימנות סטטיסטית גבוהה. מספר הגונדולות מהן יש ליטול את הדגימה מבוססים על גודל המשלוח ולמען אחידות הבדיקה יש חשיבות עליונה שכל הכללים לנטילת המדגם ישמרו באופן קפדני. את הדגימה והבדיקה יש לבצע מיד בכניסה למפעל אך לא יאוחר מאשר 3 שעות אחרי קבלת התוצרת. במידה והדגימה תיערך לאחר 8 שעות, לא יחול עליה סעיף 13 כמפורט במפרט הקבלה. המבקר יטול מכל משלוח לפחות 2 בדיקות בכמות של בין 40 ל- 50 ק"ג מבלי לעגל את המשקל המתקבל מהדגימה (יודגש כי משקל הדגימה יהיה לפחות 40 ק"ג). המדגם ילקח בעזרת דוגם מסוג יובה ו/ או מאשנב הגונדולה. יש להודיע (באופן מיידי) לרכז האחראי ולציין ע"ג טופס הבדיקה במידה והדוגם התקלקל. לפני תחילת מיון העגבניות יש לדאוג ל- 9 תיבות מסומנות (אחת עבור כל פרמטר ואחת עבור בדיקת הבריקס).

7 דיגום ומיון חוזר: במקרה שנמצאו פגמים שונים המחייבים את פסילת המשלוח, לפי בקשת המגדל או המפעל, יש לבצע דגימה ומיון חוזר. במקרה ושיעור הפחת הכולל עולה על 10% (לפני הכפלה של גופים זרים) הסיווג הסופי יקבע ע"פ ממוצע של תוצאות שני המיונים (דגש - מספר בדיקות שיבוצעו לכל היותר יהיה 3 בדיקות).

8 שתי תיבות שדה מפלסטיק בעלות נפח של 20 ק"ג לפחות, ללקיחת המדגם.
ציוד נדרש לעמדת המבקר: בקבלה בתפזורת - דוגם מסוג יובה. שולחן עבודה. שתי תיבות שדה מפלסטיק בעלות נפח של 20 ק"ג לפחות, ללקיחת המדגם. 9 תיבות ו/ או קופסאות בעלות נפח של 3 ק"ג, למיון הפגמים ובבדיקת הבריקס. מאזניים לשקילת 25 ק"ג, ברמת דיוק של פלוס מינוס 5 גרם - לאחר בדיקת תקן. מאזני קפיץ (אלקטרוני) לשקילת 10 ק"ג, ברמת דיוק של פלוס מינוס גרם - לאחר בדיקת תקן. רפרקטומטר. מערבל (בלנדר) בעל קיבולת של כ- 2 ק"ג.

9 ציוד נדרש לעמדת המבקר (המשך):
נקודת מים לשטיפת כלים. נייר סינון. מבחנות ומשפכים. מים מזוקקים. מד חום לבדיקת הטמפרטורה בחדר. מיקום - נקודת הביקורת במבנה מוצל עד 15 מטר ממקום לקיחת הדוגמא. תמיסת כיול לרפרקטומטר - תסופק על ידי מועצת הירקות.

10 מפרט קבלה עגבניות לתעשייה - שנת 2012

11 העגבניות תהיינה שלמות ובשלות העגבניות תהיינה ללא מזיקים, פגמים, מחלות
טיב כללי: העגבניות תהיינה שלמות ובשלות העגבניות תהיינה ללא מזיקים, פגמים, מחלות על העגבניות ובתוכן לא ימצאו שאריות חומרי הדברה מעל "רמות סבילות לשאריות חומרי הדברה" צבע העגבניות יהיה אדום, כצבע הפרי הבשל מפנים ומבחוץ

12 מדגם תאור ואפיון הפרמטרים:
א. מכל משלוח יילקחו שתי דגימות משקל הדגימה הכולל יהיה בין 40 ק"ג ל- 50 ק"ג מבלי לעגל את משקל המתקבל מהדגימה (משקל הדגימה יהיה לא פחות מ 40 ק"ג) במידה והמשלוח הגיע בארבע גונדולות יש לדגום דגימה אחת מהסוס ודגימה אחת מהעגלה במידה והמשלוח הגיע בשתי גונדולות יש לדגום שתי דגימות מהסוס ב. המדגם יסווג עפ"י הקטגוריות כדלהלן עגבניות ירוקות, עובש ריקבון שחור הפיטם, גופים זרים, גופים זרים הנובעים משטיפת המדגם , מזיקים-עש, מזיקים למעט עש, מכות שמש, שימוש מוגבל ועגבניות ראויות לעיבוד

13 הגדרות: עגבניות ירוקות: הגדרה: פרי שלא הגיע לשלב המפנה, שלב המפנה מוגדר כשלב בו מופיעה האדמה סביב הפיטם מטרה: למנוע קבלת משלוח בו אחוז הירוקות יהיה ברמה כזו, בו איכות העגבניות עלולה להיפגע אופן החישוב: כל אחוז העגבניות הירוקות יופחת ביחס ישר מסך הכמות של המשלוח, אם אחוז העגבניות הירוקות עולה על 4%, רשאי המפעל לא לקלוט את המשלוח

14 עובש ריקבון ושחור הפיטם:
הגדרה: עגבנייה בה סימני עובש, וכמו-כן שחור הפיטם מטרה: מניעת קליטת חומר אשר עלול לעפש את המוצרים אופן החישוב: כל אחוז של העגבניות הפגועות יופחת ביחס ישר מסך הכמות של המשלוח, אם אחוז הפגיעה עולה על 5%, רשאי המפעל לא לקלוט את המשלוח

15 הגדרה: כל חומר שאינו עגבנייה (רגבים, עפר, שיחים, עלים וכדומה)
גופים זרים: הגדרה: כל חומר שאינו עגבנייה (רגבים, עפר, שיחים, עלים וכדומה) מטרה: אפיון זה משמש על מנת למנוע קבלת משלוחים להם שיעור חומר זר גבוה וכן לקבוע את משקל העגבניות נטו שהגיע במשלוח, ועל כן הפרדת החומר הזר חייבת להיות מלאה אופן החישוב : גופים זרים עד 1% פחת (כולל) - אין הכפלה מעל 1% ועד בכלל - יוכפל הפחת פי 2

16 גופים זרים (פחת הנובע כתוצאה משטיפת המדגם):
שטיפת מדגם העגבניות תעשה כאשר העגבניות במדגם תהינה מכוסות בבוץ ו/או אדמה ועל פי החלטת מבקר האיכות בלבד. המדגם יישקל לפני השטיפה ולאחריה, הפרש המשקל יחושב כפחת אופן החישוב: כל אחוז של ההפרש המשקל האמור לעיל יופחת ביחס ישר מסך הכמות של המשלוח

17 הגדרה : עגבנייה בה סימני חדירת עש ליד העוקץ
מזיקים (עש): הגדרה : עגבנייה בה סימני חדירת עש ליד העוקץ מטרה: משמש למניעת קליטת חומר, אשר בו אחוז שאריות חרקים אסורות עפ"י התקן של המוצרים אופן החישוב: כל אחוז פגיעה יופחת ביחס ישר מסך הכמות של המשלוח, אם אחוז הפגיעה עולה על 1%, רשאי המפעל שלא לקלוט את המשלוח

18 מזיקים (למעט עש): הגדרה: עגבנייה בה נמצא זחל, גולם, הפרשות של זחל ו/או סימני חדירה שנוצרו מפגיעת המזיק מטרה: משמש למניעת קליטת חומר, אשר בו אחוז שאריות חרקים אסורות עפ"י התקן של המוצרים אופן החישוב: כל אחוז פגיעה יופחת ביחס ישר מסך הכמות של המשלוח, אם אחוז הפגיעה עולה על 2%, רשאי המפעל שלא לקלוט את המשלוח

19 הגדרה: עגבנייה הנגועה במכת שמש תחשב ככזו, במידה ושטח פניה נגוע מעל 20%
מכות שמש: הגדרה: עגבנייה הנגועה במכת שמש תחשב ככזו, במידה ושטח פניה נגוע מעל 20% אופן החישוב : עד 20% כולל, לא תהיה הפחתה בכמות ולא יחשב פחת נגיעות מעל 20%, חישוב הפחת: ההפרש בין שיעור הפחת בפועל לבין 20% מעל 25% בפועל, רשאי המפעל שלא לקלוט את התוצרת

20 שימוש מוגבל: הגדרה: עגבנייה בקועה אשר ניתן לראות את חלל הזרעים, הבשר רך ופריך או שדופן העגבנייה מופרד מהבשר, בעגבנייה מסוג זה יגרם פחת כתוצאה מתהליכי השינוע והעיבוד במפעל. מטרה: מטרת המסחר. אופן החישוב: עד 4% - לא יחשב כפחת. מעל 4% ועד 10% - יוכר כפחת ההפרש בין שיעור פחת שימוש מוגבל שנתקבל במדגם פחות 4% . מעל 10% ועד 15% - מחושב פחת מלא, מסך הכמות. מעל 15% - רשאי המפעל שלא לקלוט את המשלוח.

21 נהלי בדיקת הבריקס

22 הוראות שימוש ברפרקטומטר:
בדיקת בריקס: הוראות כלליות: בכל יום תבדוק מעבדת המפעל את כיול הרפרקטומטר לבריקס 5.0 עם תמיסת סוכר בריכוז של 5%. לפחות 3 פעמים בכל משמרת יבדוק מבקר האיכות את כיול נקודת האפס של הרפרקטומטר בעזרת מים מזוקקים ובעזרת תמיסת סוכרוז בריכוז של 5%. ינוהל רישום בדיקות הכיול. מכל מדגם תילקח דוגמא של 20 פירות. הדוגמא תרוסק בבלנדר, דוגמת מיץ בכמות של 10 מיל' תסונן דרך נייר ווטמן מספר 1 לתוך כלי מתאים. התסנין שהתקבל ייבדק ברפרקטומטר. הוראות שימוש ברפרקטומטר: יש להשתמש בבדיקת תמיסות אך ורק בכלים פלסטיים. אין להשתמש בכלי מתכת או זכוכית מכיוון שהפריסמה רגישה לכל מגע עם מכשיר הבדיקה. אין להשתמש במכשיר ליד מנועים עובדים (יש להרחיק את הבלנדר מהרפרקטומטר). יש להרחיק את הרפרקטומטר מקרינה ישירה של השמש, אבק ומשבי רוח חמים. יש להשתמש במים המזוקקים דרך מזלף מפלסטיק. יש להשתמש בנייר מיוחד לנקות את הפריסמה.

23 בדיקת בריקס (המשך): בדיקה ברפרקטומטור יפני מודל ATAGCO BD X 30
הדלק את המכשיר. לחץ על "ON". במצב נכון המכשיר יראה "0.0". תן למכשיר להתחמם במשך 5 דקות. איפוס המכשיר: שים על הפריסמה 0.3 מיל' מים מזוקקים. חכה 10 שניות. לחץ על כפתור "ZERO". במצב נכון המכשיר יראה "0.0". בדיקת דוגמא: שים 0.3 מיל' דוגמא על הפריסמה. לחץ על "START". כשניה לאחר הלחיצה תתבצע הקריאה. אחרי קריאה נוספת, נגב את החומר מהפריסמה וסביבותיה, הוסף מים ונגב פעם נוספת. המכשיר ימשיך לקרוא את הדוגמא הקודמת עד ש"START" נלחץ פעם נוספת. לבדיקות נוספות חזור על הפעולות בסעיף 5. לחץ על "OFF" בהפסקות גדולות בין בדיקות. בסוף היום, אל תשכח לסגור את המתג הראשי.

24 בדיקה ברפרקטומטור יפני מודל ATAGCO BD X 30 - דגשים נוספים
בדיקת בריקס (המשך): בדיקה ברפרקטומטור יפני מודל ATAGCO BD X 30 - דגשים נוספים כיול עם תמיסת סוכרוז יבוצע 3 פעמים במהלך המשמרת. כיול ל- "0.0" יבוצע אחת לשעה: שים מים מזוקקים על הפריסמה. חכה 30 שניות ולחץ על "SRART". במידה והקריאה היא אחרת מ-"0.0" לחץ על "ZERO" לפני שאתה ממשיך בכיול. זיהוי אותות המכשיר: "LLL" - הבדיקה פחות מאפס (הטמפרטורה ממשיכה להשתנות). לחץ על "ZERO" פעם נוספת. "HHH" - הבדיקה מחוץ לתחום של המכשיר. "999" - תיקון אפס לא בוצע בין לחיצת "ON" ו- "START". "AAA" - אין מים או דוגמא על הפריסמה. בכל מקרה של טעות בלחיצה לחץ על "OFF" ואחר כך על "ON" לפני המשך העבודה. בכל תקלה בלתי מובנת קרא לעזרה ממעבדת המפעל.

25 בדיקה ברפרקטומטור אנגלי מודל REM 80
בדיקת בריקס (המשך): בדיקה ברפרקטומטור אנגלי מודל REM 80 הדלק את המכשיר בכפתור "ON"/"OFF". שים את הדוגמא בעזרת כלי מפלסטיק. לחץ על כפתור "START %". אחרי מספר שניות יראה המכשיר את כמות הסוכר (ללא תיקון טמפרטורה). לחץ על כפתור "TEMP C" לקבלת טמפרטורה. אין לבדוק בריקס כאשר הטמפרטורה מעל 35 מעלות צלסיוס. לקבלת בריקס מתוקן לחץ על "COMPT" הקריאה המתקבלת שלאחריה באות "ו" המראה שהקריאה מתוקנת לטמפרטורה של 20 מעלות צלסיוס. שטוף ונגב את הפריסמה עם מים מזוקקים. כפתור "VISUAL" קיים כדי לוודא שהמנורה עובדת ושהמכשיר עובד כשורה. במידה וישנן בעיות מיוחדות בהפעלת המכשיר, פנה למעבדת המפעל.

26 בדיקת בריקס (המשך): בדיקה ברפרקטומטור אנגלי מודל REM 80 (המשך) כיול:
האיפוס יעשה עם מים מזוקקים לקבלת קריאת "0" ועם תמיסת סוכרוז 5% לבדיקת בריקס 5. במידה ונגמרת התמיסה, עליך לפנות לרכז האחראי. לכיול בתמיסת סוכרוז 5% קרא ללא תיקון טמפרטורה ובדוק בטבלת תיקון טמפרטורה, לאחר קריאת טמפרטורה במכשיר. לאחר מכן, קרא עם תיקון טמפרטורה והשווה תוצאות. לקריאת תמיסת כיול: שים מים מזוקקים על הפריסמה ולחץ "% SUGAR". הקריאה תהיה "0.00". במידה ולא כוון הקריאה תהיה "ZETRO/SUGAR". נגב את המים ושים את תמיסת הסוכרוז. לחץ "%SUGAR" וקרא. במידה והמכשיר לא מכויל סובב את הכפתור "SUGAR SPAN". אל תשכח ללחוץ על הכפתור "SUGAR" לאחר כל תיקון בבורג. חזור על פעולות 1 ו-2 בכל כיול. כיול תיקון הטמפרטורה: מעבדת המפעל תעשה תיקון זה לפי הצורך בבורג "SPAN CONTROL TEMP".

27 ציוד נדרש לבדיקת בריקס בדיקת בריקס (המשך):
ציוד ומכשור למבקר: בלנדר, רפרקטומטור, מבחנות או כלי זכוכית מתאימים אחרים, משפכים קטנים מזכוכית, נייר ווטמן מספר 1 (המתאים למשפכים), מזלף מים מזוקקים, נייר לניקוי הרפרקטומטור, טרמומטר מתאים לבדיקת הטמפרטורה בסביבת המכשיר. ציוד הבדיקה ימוקם בתוך מבנה שהטמפרטורה בתוכו לא תעלה על 35 מעלות צלסיוס. לכל עמדת ביקורת תינתן תמיסת סוכרוז 5% לכיול הרפרקטומטור. לשם כך יידרש סוכרוז אנליטי, תנור יבש ודסיקטור הנמצאים בכל מעבדה. בכל בוקר יבדק הרפרקטומטור עם תמיסת כיול (סוכרוז 5%) ע"י מעבדת המפעל. 3 פעמים במשמרת ייבדק הרפרקטומטור עם תמיסת כיול (סוכרוז 5%) ע"י מבקר האיכות. לשתי הבדיקות (סעיפים 5 ו-6) יבוצע רישום שוטף.

28 טפסי עזר / תעודת משלוח

29

30


הורד את "ppt "עגבניות לתעשייה עונת 2012.

מצגות קשורות


מודעות Google