הקניית מיומנויות חשיבה מסדר גבוה

Slides:



Advertisements
מצגות קשורות
מגמת ניהול עסקי "קציר".
Advertisements

הערכות מילוליות קורס מנב"ס בתוכניות להכשרת מנהלים ומורים במוסדות להשכלה גבוהה, תשס"ה. © כל הזכויות שמורות למשרד החינוך התרבות והספורט.
הרצאה בכנס מוח "המורה אני רוצה להצליח במבחן, אבל אני לא מספיק להעתיק מהלוח, אולי את מוכנה..." דינה סלע, מטח אורנה רוזנבלט,
מגמת הנדסת תעשייה וניהול
ערימות שחת בחורף, קלוד מונה (צרפת) , שמן על בד, 120X60 ס"מ
מיצוי מצוינות והצטיינות
חזרה על מושגי הבסיס המצגת נערכה ע"י ויצמן אורית ממצגות נחשון ומצגות של נלי פרייזונד ואילנה זוהר.
מדוע מתרחשות תגובות כימיות ?
פרסום וקידום מכירות בכל שלב במחזור חיי המוצר, משתנה מדיניות התקשורת השיווקית שלו. פרט את מטרת התקשורת השיווקית בשלושה שלבים במחזור חיי מוצר כלשהו שתבחר.
כיתה:י נושא:אסון הברום הוכן על ידי: מוחמד אבו פודה
בניית מקביליות ממצולעים
תהליך עבודת המעצב.
שמנים ושומנים מה במצגת? חומצות שומן- מבנה, צורות כתיבה, טמפרטורת היתוך
עקרונות WEB2.0 ועולם ניהול הידע הארגוני
קורס מתוקשב להקניית אוריינות כימית - תשע"ב
שם ביה"ס, רשות: מקיף ט' אשדוד שם המורה: יוליה מורשטיין שם המדריכה:
ששת כובעי החשיבה חשיבה מקבילה בעזרת
יחסים וקשרים בעולם החומרים : מצגת חלק 2
קורס מתוקשב להקניית אוריינות כימית - תשע"ב
קשרי מימן. הקשר בין טמפרטורות רתיחה של הידרידים משורות 2-5 (סדר הצגת הפרטים בגרף-בשקופית 2.) ערכה גליה גויכברג, 2008.
אילנה זהר, מדריכה מחוזית, ירושלים ©
הטבלה המחזורית.
כימטק טכניון תשע"ה השתלמות מתוקשבת בהנחית ד"ר אורית הרשקוביץ
חומרים טהורים ותערובות
ציפה ודחי.
כפליות של מצבים במערכת מרובת חלקיקים נקודת מבט מיקרוסקופית
למידת חקר עבודת חקר – מהי
Entity Relationship Diagram – ERD
רדיוסים אטומיים ואנרגיות יינון
שם ביה"ס, רשות: מקיף ה' אשדוד שם המורה: פולינה צ'יגרינסקי שם המדריכה:
מאפייני החיים.
אורביטלים מולקולריים מיכל ברונשטיין-טוחן
סוכרים דו-סוכרים פרוקטוז קשר גליקוזידי חד-סוכרים קטוניים זיהוי סוכרים
תפקידי התקשורת הצעה נערך על ידי מורי היל"ה במחוז צפון
הקסם שבכימיה.
הקשר הכימי.
יום עיון, לשכות המסחר , איתן גרנות net
מהו"ת – בתי מדרש למורים הפסגה 5, ירושלים , פקס
מבוא למגמת תקשוב כיתה י'.
המהפכה התעשייתית מתוך: ויקיפדיה עיר תעשייה, גרמניה, 1881.
פחמימות לטוב ולרע חד סוכרים דו סוכרים רב סוכרים
דגם הוראה-למידה: תהליך פתרון בעיות שיתופי נתמך טכנולוגיה
סיעות במערכת החינוך.
דו"ח וינוגרד החלק המצונזר.
התמחות בפסיכיאטריה: הרצוי מול המצוי דעה אישית
יסודות חומר טהור הבנוי מסוג אחד של אטומים.
הטיעון כמרכיב באוריינות מדעית
כימיה חישובית: יחסים וכמויות
אוריינות ליקט וערך: שמואל כהן.
הצעה לרצף הוראה בנושא קשר הכימי בכיתה ט' בשנת הלימודים תשע"ג
טיעון כמרכיב מטה-קוגניטיבי בהוראת הפיזיקה
איך להפוך נחושת לזהב? כנס מורי כימיה דצמבר 2015.
(או כיצד ללמוד בצורה נכונה מתחילת הסמסטר)
(או כיצד ללמוד בצורה נכונה מתחילת הסמסטר)
פיתוח מערכי שיעור כיתתיים משולבי תקשוב (הל"ה)
אילנה זהר, מדריכה מחוזית לכימיה ©
אם ניקח ½ ק"ג מים ונהפכם לקרח האם המסה תשתנה?
כימיה – "מסע אל תוך החומר".
פיתוח פעילויות המתאימות לגיוון של הוראת הכימיה והפעלתן
מודל ניהול פרסום.
חקרנות מתמטית: הקשר בין שטחים והיקפים - האומנם?
הסיור הלימודי ברמת הנדיב
מיומנויות תקשורת והקשבה
והתאמתה למאפייני הסטודנטים
תרומת וחשיבות הכימיה לתחומי ההייטק בארץ: זבל, סוכר, והדפסה תלת מימדית
נערך על ידי ענת פלדנקרייז מהמצגות של זיוה לנדא, דורית בר, אילנה זהר
מחפשים את המטמון אנרגיה גרעינית וקרינה גרעינית
הקשר הכימי (ברמת מורה) מלכה יאיון
המושג ההלכתי – שעה זמנית
בניית טיעונים במסגרת הוראת הנושא מבנה וקישור
תמליל מצגת:

הקניית מיומנויות חשיבה מסדר גבוה © הקניית מיומנויות חשיבה מסדר גבוה דומה או שונה? מיומנות ההשוואה ? המרכז הארצי למורי הכימיה אוריינות תשע"ב מבוסס על "מיזוג החשיבה בלמידה", חוברת 3, מכון ברנקו וייס 2001

מצגת זו מיועדת למורי כימיה מצגת זו מיועדת למורי כימיה. כל מורה מוזמן להשתמש בחומרים בהתאם לכיתתו ולראות עיניו

הגדרה ועוד ... השוואה היא תהליך של הגדרת נקודות דמיון ונקודות שוני בין פריטים באמצעות בדיקת מאפייני הפריטים. המאפיינים הם הבסיס להגדרת הקריטריונים לעריכת ההשוואה. השוואה נעשית על-ידינו באופן טבעי ונחשבת לאחת מפעולות עיבוד המידע הבסיסיות, אנחנו נעזרים בהשוואות על-מנת לפרש את המציאות הסובבת אותנו. השימוש בהשוואה באופן מודע ומושכל מזמן חשיבה מסדר גבוה, מדגיש את יחסיות התפיסה שלנו לגבי מושגים ותופעות. השוואה מקנה לנו מסוגלות להתבונן במושגים ותופעות מנקודות מבט שונות, לאבחן אבחנות, ולרכוש תובנות חדשות. יש לשים דגש על הדמיון והשוני. כמו כן, ההשוואה מדגישה את היחסיות בעולם: כשאני אומר גדול יחסית למה. הקניית המיומנות צריכה להיות מפורשת, תוך ציון: "עכשיו אנחנו לומדים את מיומנות ההשוואה".

לפני פעילות ההשוואה מהי מטרת ההשוואה? מה אני מצפה ללמוד באמצעות ההשוואה? האם הפריטים המושווים הם בעלי התכונות המתאימות ביותר להשגת המטרה? האם תהליך ההשוואה הוא התהליך המתאים ביותר להרחבת הידע ועיבודו בסיטואציה נתונה? מומלץ להקדים לפעילות ההשוואה, פעילות של סיעור מוחות, לצורך הגדרת הקריטריונים להשוואה, שיהיו משמעותיים. על המורה לבדוק את עצמו לפני שהוא מבקש מתלמידיו להשוות, כדי להיות בטוח שההשוואה משיגה את המטרה שהוא מציב לעצמו.

מודל לתהליך ההשוואה בחירת הפריטים שרוצים להשוות. קביעת קריטריונים שישמשו בסיס להשוואה. ביצוע ההשוואה על סמך מקורות מידע (טבלה מחזורית, ספר נתונים, קטע מידע, ספר או מחברת הלימוד). מציאת נקודות דמיון ושוני. הסקת מסקנה/ות הנובעות מההשוואה. בדיקת יכולת ביצוע הכללה. בשקופית זו ניתן לראות מהם השלבים המומלצים בפעילות השוואה

אחרי פעילות ההשוואה פעילות מטה-קוגניטיבית בעקבות פעילות ההשוואה, ניתן לבחור מתוך השאלות הבאות: אילו תובנות יש לי בעקבות ההשוואה? אילו הכללות אני יכול להכליל בעקבות ההשוואה? אילו מרכיבים בפעילות סייעו ללמידה שלי? אילו בלמו או חסמו את החשיבה/למידה שלי? באילו קשיים נתקלתי במהלך הפעילות? כיצד התמודדתי עם קשיים אלו? כיצד סייע לי כלי החשיבה השוואה להגיע לתובנות שהגעתי אליהם? מומלץ כי בעקבות פעילות השוואה ניתן לתלמיד שאלה אחת או שתיים מתוך השאלות הנ"ל. שאלות רפלקציה על התהליך.

הקניית מיומנות ההשוואה פיגומים - Scaffolding השלמת טבלה מלאה חלקית בעזרת מחסן מילים. עריכת השוואה בטבלה עם קריטריונים נתונים. סידור קריטריונים בסדר הגיוני והשלמת תהליך ההשוואה בטבלה. הצעת קריטריונים ע"י התלמידים ועריכת טבלת השוואה כדאי לבנות את תהליך ההקניה בשלבים: בהתחלה להשלים טבלה מוכנה, אח"כ לתת לתלמידים להציע את הקריטריונים להשוואה וכו'. התהליך של הקניה הדרגתית עם שלבי עזר נקרא "לתת פיגומים". בכל מקרה בסיומו של התהליך צריכה להיות שאלה שמטרתה לעמוד על תובנות שעלו מההשוואה. מציאת דמיון ושוני מסקנה/הכללה

טבלת השוואה בין יסודות ותרכובות מולקולריים השוואה לצורך ארגון ידע טבלת השוואה בין יסודות ותרכובות מולקולריים יסוד תרכובת החלקיקים שמהם מורכבים החומרים: המולקולות בנויות מ: סוגי האטומים במולקולה מצב הצבירה של היסוד בטמפרטורת החדר דוגמאות זוהי דוגמה המתאימה לתחילת תהליך ההקניה ניתן להשתמש בה בכיתה יוד בנושא מושגי יסוד. התלמיד מקבל טבלה ועליו רק להשלים אותה. המטרה העיקרית בהשוואה זו הוא ארגון הידע לגבי יסודות ותרכובות. איזו שאלה הייתם שואלים בעקבות ההשוואה?

טבלת השוואה של המאפיינים של מצבי הצבירה – ארגון ידע השוואה לצורך ארגון ידע טבלת השוואה של המאפיינים של מצבי הצבירה – ארגון ידע מוצק נוזל גז בדוגמה זו שגם היא מתאימה לתחילת כיתה יוד, התלמידים נדרשים להציע קריטריונים להשוואה ולאחר מכן להשלים את הטבלה.

ההשוואה לצורך קביעה עריכת השוואה עוזרת להגיע למסקנה, החלטה, קביעה מסויימת כתשובה לשאלה בה דנים. לדוגמא: למי אנרגיית יינון יותר גבוהה (מיועד לתלמידי מגמה)? למי רדיוס יותר גדול (מיועד לתלמידי מגמה)? מי מבין החומרים הבאים: אלומיניום, כסף, גופרית, ברזל, מגנזיום חמצני מתאים ביותר לייצור סירי בישול? נמק. באיזה דלק כדאי להשתמש? איזה סוג פופקורן נקנה? בשקופית זו מספר דוגמאות להשוואות שנועדו לצורך קביעה בסוף ההשוואה

ההשוואה לצורך קביעה אילו מהחומרים הבאים ניתן לשמירה בכלי פתוח? גפרית, בנזין, כלור גפרית בנזין כלור טמפ' היתוך טמפ' רתיחה בשאלה זו, בעקבות ההשוואה התלמידים קובעים מהו מצב הצבירה של החומר בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מיישמים את הידע לגבי מצבי צבירה כדי לענות על השאלה.

ההשוואה לצורך קביעה למי אנרגיית יינון יותר גבוהה? טבלת השוואה K Na שאלה זו מתאימה לכיתת מגמה הלומדת את נושא אנרגיית היינון. הקריטריונים המומלצים להשוואה הם: מספר רמות האנרגיה (המשפיעים על רדיוס האטום) והמטען הגרעיני.

פופקורן להכנה על כיריים פופקורן להכנה במיקרוגל ההשוואה לצורך קביעה איזו אריזת פופקורן הייתם קונים לצורך אירוח? פופקורן להכנה על כיריים רכיבים: גרגירי פופקורן ערכים תזונתיים ל-100 גרם: אנרגיה: 380 קלוריות חלבונים: 12 גר' פחמימות: 80.8 גר' נתרן: 0 מ"ג כולסטרול: 0 מ"ג סיבים תזונתיים: 4.1 גר' ברזל: 2.7 מ"ג אשלגן: 30.1 מ"ג   משקל: 500 גר' כשר מחיר: 5.10 ₪ פופקורן להכנה במיקרוגל בטעם חמאה מוכן תוך דקות רכיבים: גרגירי תירס 71%, שומן צמחי מוקשה, מלח, חמאה, חומרי טעם, צבעי מאכל: E-100, E-160 (b) , E-160c.   ערכים תזונתיים ל-100 גרם: אנרגיה: 512 קק"ל חלבון: 8 גר' פחמימות: 61 גר' שומן: 26 גר' - שומן רווי: 5 גר' סיבים תזונתיים: 18 גר' נתרן: 500 מ"ג משקל: 600 גר' (6 שקיות של 100 גרם) כשר חלבי מחיר: 18.99 ש"ח דוגמה זו לקוחה מתוך משימת האוריינות "פופקורן". במקרה זה התלמידים נדרשים להשוות על מנת להחליט.

טבלה להשוואה בין אריזות שונות של פופקורן השוואה לצורך קביעה טבלה להשוואה בין אריזות שונות של פופקורן למיקרוגל בטעם חמאה להכנה על הכיריים הציעו קריטריונים להשוואה בצעו את ההשוואה. קבלו החלטה

כיצד נבנה את התשובה בעקבות טבלת ההשוואה? קביעה/ טענה/ מסקנה עדויות – הפרטים בטבלת ההשוואה הסבר מדעי המקשר בין העדויות לבין הטענה/קביעה/מסקנה טיעון שקופית זו הינה שקופית מקשרת למצגת בנושא העלאת טיעונים. נסו לבנות את התשובה שלכם לשאלה "איזו אריזת פופקורן הייתם קונים לצורך אירוח?" במבנה זה.