מזון ומשקאות ב תרגול בקרת יצור 1

Slides:



Advertisements
מצגות קשורות
הרצאה בכנס מוח "המורה אני רוצה להצליח במבחן, אבל אני לא מספיק להעתיק מהלוח, אולי את מוכנה..." דינה סלע, מטח אורנה רוזנבלט,
Advertisements

ניתוח שאלות וכתיבת תשובות
מגמת הנדסת תעשייה וניהול
המינהל הפדגוגי אגף בכיר בחינות
התאמת בעלי חיים לסביבתם
אוגרים ומונים – Registers & Counters
מערך שיעור במקצוע: תולדות האמנות
אנדי וורהול, מרלין , הדפס רשת
פסיכולוגיה חברתית.
ארועים שהיו ב קלודיה שגיא כנס שנתי בשדה וורבורג
סלע אולגה דור שבח מופת 2009.
ענף הירקות בישראל נונה ארליך – מנהל ענף ירקות, מועצת הצמחים
פרסום וקידום מכירות בכל שלב במחזור חיי המוצר, משתנה מדיניות התקשורת השיווקית שלו. פרט את מטרת התקשורת השיווקית בשלושה שלבים במחזור חיי מוצר כלשהו שתבחר.
יום הזיכרון לשואה ולגבורה
תהליך עבודת המעצב.
אז הרבה אנרגיות, מצב-רוח טוב ורוח תחרותית יתרמו להצלחת הפעילות.
מכטרוניקה.
אנטומיה כללית גולגולת ועמוד שדרה ודים מיאסקובצקי
השתלמות מורים לפיזיקה בראשית דרכם יום רביעי 03 דצמבר 2008
ייצוגים שונים של פונקציה
Mitug.com- אתר מיתוג של פטריק
פינוק מסביב לעולם מחזות זמר הסבר הזמנה ומימוש.
דו"ח רווח והפסד ומדדים שיעור 3 ד"ר רוני קליין
פעילות גופנית ותזונה נבונה לבני נוער
אנזימים פעילות ביולוגית אנזימים בתעשייה מילון מושגים
מצגת בנושא זיהוי נגדים בשיעור זה נלמד כיצד מזהים את התנגדותו של הנגד ואת מידת הדיוק שלו. שני הצבעים השמאליים( א, ב ) נקראות "הספרות המשמעותיות" והן מציינות.
שאלון על הבז גל כיתה ד'1.
מנהל מדור משאבות ואוטומציה
כימטק טכניון תשע"ה השתלמות מתוקשבת בהנחית ד"ר אורית הרשקוביץ
ציפה ודחי.
כפליות של מצבים במערכת מרובת חלקיקים נקודת מבט מיקרוסקופית
Entity Relationship Diagram – ERD
הכנה לראיון עבודה.
חג פורים שמח ומבדח מגן פרפר....תפן שם הגננת: מאיה פלס
ניתוח עקיבות.
מאפייני החיים.
מהרעיון עד למוצר מוצרים צריכים לספק רצון או צורך
המוקד לביטחון תזונתי.
פינוק מסביב לעולם הסבר הזמנה ומימוש.
פרויקט מחיר למשתכן – ראש העין
איך אפשר לייצר ללא מלאי באופן כלכלי?
סיבות להחזקת מלאי לשם מה צריך מלאי?
תירגול חזרה מערכות מסדי נתונים
Asian Tiger Mosquito Aedes (Stegomia) albopictus יתוש הטיגריס האסייני
יום עיון, לשכות המסחר , איתן גרנות net
SQL - כתיבת שאילתות למתחילים
סטטסיטיקה והסתברות לשאלון 002.
שעור שני אטמוספרה.
ניתוח כלכלי של בעיות משפטיות דיני חוזים
עגבניות לתעשייה עונת 2012.
מבוא למלונאות ד"ר רוני קליין
המשפט המורכב זאב ייני ©.
מבחני איתור לנבחרת ישראל הצעירה (מדעים ומתמטיקה) לתלמידי כיתות ז'
פחמימות לטוב ולרע חד סוכרים דו סוכרים רב סוכרים
התוכנית הלאומית לצמיחה ירוקה ההזדמנות הירוקה של כלכלת ישראל
מעבדה הכנה לבחינת הבגרות במעבדה נושאי השיעור גורמים קבועים בקרות חזרות
TravelWiz רקע כללי אנשים רבים שטסים לחו"ל לתקופה קצרה מתקשים להחליט באילו אטרקציות כדאי להם לבקר ומאילו עדיף להם להימנע. הדבר נובע מחוסר ידע או הכרות.
הרצאה 01 סוגי נתונים בתוכנית
מצלמות תרמיות אינפרא אדומות לראייה בחושך
לחצו על העכבר בכל פעם עד לסיום המצגת הפוטנציאל הכימי
לבית: המשיכו וקראו עד סוף פרק א' נושא תנועה.
פיתוח מערכי שיעור כיתתיים משולבי תקשוב (הל"ה)
אם ניקח ½ ק"ג מים ונהפכם לקרח האם המסה תשתנה?
עלות מעשית לעומת עלות סטנדרטית ד"ר רוני קליין
הקניית מיומנויות חשיבה מסדר גבוה
חג פורים.
והתאמתה למאפייני הסטודנטים
מה משותף לכל הבאים? מתח נפשי השמנה גדילה הרזיה סוכרת מאמץ גופני
תרומת וחשיבות הכימיה לתחומי ההייטק בארץ: זבל, סוכר, והדפסה תלת מימדית
המושג ההלכתי – שעה זמנית
תמליל מצגת:

מזון ומשקאות ב תרגול בקרת יצור 1 ד"ר רוני קליין

תרגול ייצור מזון 1 בשיטת הפורמולה אפשר לחשב בעיקר מוצרים גדולים/שלמים וכמובן את שאר המרכיבים של ארוחת הבוקר(מיץ, בייקן, לחם וכד'). השיטה טובה במסעדות רבות ובעיקר בפסט-פוד שמקבלים מנות מוכנות דוגמא: חשב את עלות המנה הסטנדרטית לפי שיטת הפורמולה למסעדה הצורכת ארגז ביצים (12 מגשים ו 30 ביצים במגש), כאשר מנה עשויה משתי ביצים ומחיר לארגז הוא 240 ₪ ? תשובה: עלות סטנדרטית= Standard Recipe / מרשם סטנדרטי- בעבודה עם מרשם סטנדרטי, כלומר המנה מיוצרת ממספר מרכיבים/פרודוקטים שיטת החישוב לעלות נעשית ע"י כרטיס מפרט/ מרשם

מרכיבים כמות יחידה עלות סה"כ אופן הכנה לובסטר 3. קג 120 ? כרטיס מפרט המרשם ועלות מחיר מכירה ? ₪ מוצר: פירות ים ניוברג תפריט: ערב עלות מנה ? ₪ כמות המנות במרשם-10 גודל מנה- 120 גר' + רוטבF/C 25% מרכיבים כמות יחידה עלות סה"כ אופן הכנה לובסטר 3. קג 120 ? שרימפס 5. קג 100 ? דג סול 5. ק"ג 38 ? מולים 1 קג 80 ? שמנת 30 3 כוסות 5 ? חמאה 4. ק"ג 25 ? יין אדום 5. בקבוק 50 ? מלח קמצוץ 0 פלפל שחור קמצוץ 0 סה"כ עלות ? חשב עלות מנה חשב את מחיר המכירה למנה שעלות המזון הרצויה היא 25%

תרגול-המשך Butcher Test/Cooking Loss Test - כאשר משתמשים בבשר טרי, עוף או דגים, לפעמים חייבים לעבור תהליך בדיקה של "מבחן הקצב", או "הפסד משקל בזמן בישול" או שניהם ביחד. בשיטת ה Butcher Test משתמשים בדרך כלל במנות אשר את עלותם וחלוקתם למנות קובעים/נעשית לפני הבישול. אם נתח בשר שרכשנו מורכב למשל מ50% בשר ו50% שומן, המחיר הוא ל-ק"ג סה"כ ולמעשה יש לנו רק 50% בשר שאפשר להשתמש בו בין היתר, ה בוטצ'ר טסט נועד לקבוע מחיר רציונלי לנתח הבשר העקרי הבדיקה נעשית המבקר , מנהל או מנהל מזון ומשקאות בסיוע הקצב

Butcher Tesr Card מוצר: בשר צלי. משקל: 9 ק"ג. תאריך: 2/5/06 יחידות: 1 קילו יחס לסה"כ המשקל ערך לק"ג סה"כ הערך מחיר לק"ג נצרך גודל מנה עלות מנה עלות פקטור לק"ג עלות פקטור למנה שומן 4.5 50% 10 ש"ח 45 ש"ח הפסד בחיתוך 5. 5.5% כמות לשימוש 4 44.5% 270 67.5 ש"ח 330 גר' 22.5 ש"ח 1.928 64. 9 ק"ג 100% 315 ש"ח

Butcher test - המשך מהטבלה הקודמת,במידה והמחיר לק"ג עלה ל40 ₪, חשב: לפי הפקטור, את העלות לק"ג נצרך לפי הפקטור את המחיר למנה מחיר מכירה למנה באם העלות הנדרשת היא 25%, במחיר הראשוני מחיר למנה במחיר החדש לפי אותה עלות

Cooking Loss זמן בישול: שעה ועשרים דקות. טמפרטורת בישול: 95 קילו יחס לסה"כ המשקל ערך לק"ג סה"כ הערך מחיר לק"ג נצרך גודל מנה עלות מנה עלות פקטור לק"ג עלות פקטור למנה משקל אורגינלי 6 100% 55 ש"ח 330 ש"ח משקל לאחר ניקוי 5 83.3% 330 הפסד בניקוי 1 16.7% משקל לאחר בישול 4 66.7% הפסד בבישול עצם וניקוי 5. 8.3% משקל למכירה 3.5 58.3% 94.28 ש"ח 250 גר' 23.57 1.714 428.

Yield Percentages – תפוקה באחוזים תפוקה באחוזים חשוב לנו כדי לחשב כמות הבשר/דגים הכוללת הדרושה כדי לקבל X מנות. התפוקה מופיעה בבוטצ'ר טסט ובבחינת הפסד משקל בבישול(בדוגמא: 58.3 ו 44.5 כאשר השימוש במספר עשרוני-583. ו 445.) דוגמא: ממבחן הפסד בבישול % התפוקה הוא 583., ודרוש לנו 30 מנות של 250 גר לכן הנוסחא היא: כמות= מספר המנותX גודל המנה/ תפוקה ב% כמות=